Verkiezingen lezersnieuws

D66 maakt lenen voor duurzame woningaanpassing mogelijk.

Op initiatief van de fractie van D66 is de gemeenteraad van Amstelveen tijdens de vergadering van woensdag 18 juli 2018 jl. unaniem akkoord gegaan met een voorstel om duurzaamheidsleningen voor woningeigenaren aan te gaan bieden via een landelijk fonds.

GroenLinks Amstelveen: er valt wat te kiezen 

GroenLinks Amstelveen wil dat er na de verkiezingen ook in Amstelveen stappen worden gezet  om te experimenteren met vormen van een Basisinkomen. In andere steden worden al proeven gedaan met regelvrije bijstand.

CDA-afdelingen willen maatregelen tegen overlast Schiphol

Den Haag/Amstelveen - Een delegatie van CDA'ers van zes omliggende gemeentes reisden woensdag af naar Den Haag om aandacht te vragen voor de groei van Schiphol. Er werd een position paper aangeboden aan CDA-Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch.

Meet & Greet kandidaten GroenLinks Amstelveen

GroenLinks Amstelveen nodigt leden en geïnteresseerden uit voor een Meet & Greet op 18 maart van 15.00 – 16.30 uur in het Grand Café ’t Oude Dorp aan de Dorpsstraat 104 in Amstelveen.

GroenLinks wil einde aan stereotype beeldvorming vrouwen

Londen, Parijs, Berlijn en Genève gingen voor. Wat GroenLinks betreft is Amstelveen de volgende gemeente die zich sterk maakt tegen seksistische, vrouwonvriendelijke en stereotype reclame-uitingen in het straatbeeld.

ChristenUnie: meer betaalbare woningen voor Amstelveners

De ChristenUnie zal zich ook de komende jaren inzetten voor de Amstelveense woningzoekende en voor hen die soms meer dan 10 jaar op een wachtlijst staan. Er moeten meer starterswoningen worden gebouwd.

PvdA vertaalt verkiezingsprogramma in Engels voor buitenlandse studenten en inwoners 

Ook EU-burgers en niet-Nederlanders die langer dan vijf jaar in Nederland wonen mogen gaan stemmen op 21 maart voor de gemeenteraadsverkiezingen. Amstelveen is een internationale stad, met maar liefst 5029 kiesgerechtigden waarvan Nederlands niet de moedertaal is.

GroenLinks Amstelveen: inburgeren van nieuwkomers kan veel beter

GroenLinks wil dat de gemeente in de komende raadsperiode veel meer de regie neemt op de inburgering van nieuwkomers. Alle partijen zijn het eens dat maatwerk moet worden geleverd voor de inburgeraars.

GroenLinks wil proactief Dierenwelzijnsbeleid in Amstelveen

De laatste jaren staat het welzijn van de dieren in steeds grotere belangstelling van de landelijke en lokale politiek. Ook GroenLinks Amstelveen maakt zich hier sterk voor.