´Zing Nederlands met me´ in bibliotheek

AMSTELVEEN Bij Bibliotheek Amstelland staat deze maand in het teken van muziek en zingen. Zingen is volgens de bibliotheek een leuke manier om de taal de leren, en daarnaast gezond en gezellig. Zondag 10 december is de eerste editie van 'Zing Nederlands met me' in de Bibliotheek Amstelland op het Stadsplein

Bibliotheken in het hele land organiseren al langer 'Zing Nederlands met me', en ook in Paradiso wordt elke maand Nederlands met elkaar gezongen. Komende zondag is de eerste editie van 'Zing Nederlands met me' in de Bibliotheek Stadsplein, georganiseerd door de bibliotheek en Taalhuis Amstelland. Liefhebbers zijn welkom om te komen zingen en nieuwe woorden en nieuwe mensen te leren kennen. De activiteit is ook bestemd voor mensen met Nederlands als moedertaal. Er wordt van 14.00 tot 15.30 uur gezongen onder begeleiding van Tilde van Haaster en met muzikale ondersteuning van Anton Furnée. Op het programma staan Nederlandse klassiekers en meezingers, van Annie M.G. tot André Hazes. Reserveren is niet nodig en deelname is gratis.

Daphne Janson, directeur van de bibliotheek Amstelland: ,,Via het Taalhuis bereiken we al een aantal jaar veel mensen die beter Nederlands willen leren spreken of schrijven. Sinds september is daar het Taalcafé bijgekomen, dat nog laagdrempeliger is en elke week door veel mensen bezocht wordt. Het lijkt ons daarom ontzettend leuk om nu ook 'Zing Nederlands met me' aan te bieden in de bibliotheek, en zo het plezier in taal nog verder te verspreiden."

Taalhuis Amstelland is opgericht in 2015 om te zorgen voor één laagdrempelig aanspreekpunt voor laaggeletterden, anderstaligen en vrijwilligers. Het Taalhuis biedt activiteiten van Taalcafé tot Taalcursus. Van Taalcoach tot Leeskring. Het Taalhuis is een samenwerkuingsverband van Stichting Wereldbuur, Bibliotheek Amstelland, ROC van Amsterdam, Vrijwilligerscentrale Amstelland, gemeente Amstelveen en gemeente Aalsmeer, Stichting Lezen & Schrijven en Lions Club Mingle Amstelveen.