• Hockey Dreams Foundation
  • Hockey Dreams Foundation
  • Joanne Hedger

Actie op jeugddag hockeyclub AH&BC voor jongeren Afrika

AMSTELVEEN De Hockey Dreams Foundation heeft zaterdag veel hockeysticks ingezameld op het terrein van hockeyclub AH&BC in Amstelveen tijdens de Jongste Jeugddag. De sticks zijn bestemd voor hockeyactiviteiten voor jongeren in Afrika. Per stick doneert sponsor Redbeans (leveranvcier van koffie en koffiemachines voor op kantoor) bovendien 5 euro aan de Hockey Dreams Foundation.

Om de actie te ondersteunen stond de Redbeans koffiekar met de Hockey Dreams game zaterdag op het terrein van AH&BC aan de Nieuwe Kalfjeslaan in het Amsterdamse Bos.

De Hockey Dreams Foundation traint lokale hockeycoaches op sportief, educatief, persoonlijk en sociaal vlak in Zambia, Malawi en Uganda. Ook zorgt de organisaties ervoor dat de coaches hun schoolopleiding afmaken. De coaches dragen hun kennis vervolgens over op de honderden kinderen die ze elke week trainen. Zo wordt de hele gemeenschap vooruit geholpen. De coaches organiseren ook hockeykampen en zetten competities op touw, waardoor uiteindelijk nog meer jongeren bereikt worden.