• Paul Paris Les Images
  • EdB

Amstelveen gaat door met Energieontbijten

AMSTELVEEN De Energieontbijten die tussen april en juli op proef werden gehouden, krijgen een vervolg. ,,Het gesprek over duurzaamheid in Amstelveen komt op gang. Daarom heb ik besloten de Energieontbijten voort te zetten,'' aldus wethouder Peter Bot (Duurzaamheid).

Het eerstvolgende Energieontbijt wordt gehouden op vrijdag 3 november en wordt georganiseerd door Duurzaam Amstelveen, Villa Randwijck en New NRG in opdracht van de gemeente Amstelveen. Geïnteresseerden zijn dan van 9.00 tot 11.00 uur welkom om ideeën en tips uit te wisselen over verduurzaming van hun jaren '30 woning. Het ontbijt vindt dit keer plaats op de nieuwe locatie van wijkonderneming Villa Randwijck aan het Catharina van Clevepark 10.

,,Doel is om mensen met interesse in duurzaamheid bij elkaar te brengen, samen initiatieven te ontwikkelen en uit te voeren,'' aldus wethouder Bot. ,,In Randwijck staan veel huizen uit de jaren '30 en daar leeft de vraag:'hoe kan ik mijn huis verduurzamen, zonder het karakteristieke uiterlijk van de woning aan te tasten? Tijdens dit ontbijt geven enkele professionals hier tips over. Het is ook interessant voor bewoners van andere jaren '30 woningen zoals in Elsrijk en Patrimonium."

Sprekers zijn Reinier Schneider van het Regionaal Energieloket, Dave van Dongen van Greentec Sense, Matthijs Bourdrez van Solar Sedum en Carina Dijkhuis, aanjager van het Duurzaamheidsfonds in Amstelveen. Ze vertellen achtereenvolgens over groene kansen in de wijk, over zonnepanelen, dakpannen en andere duurzame oplossingen, over de combinatie van zonnepanelen en een groen dak en over de mogelijkheden van het Duurzaamheidsfonds. Aan deelname aan het ontbijt zijn geen kosten verbonden.

Wie ook wil deelnemen aan het gesprek kan zich aanmelden bij de nieuwe coördinator van het EnergieOntbijt: Jacqueline Quarles van Ufford via jrvquarles@gmail.com.