• Gemeente Amstelveen

Amstelveen hijst regenboogvlag als statement tegen Nashvilleverklaring

AMSTELVEEN Het Amstelveense college van B en W hijst  vrijdagochtend samen met raadsleden de regenboogvlag bij het raadhuis. Deze actie is als statement tegen de Nashvilleverklaring en om te laten zien dat iedereen in Amstelveen zichzelf mag zijn en mag houden van wie hij of zij wil. 

Amstelveen doet daarmee vrijdag net als veel Nederlandse gemeenten mee aan een nationaal protest om een statement te maken tegen de Nashvilleverklaring. Tientallen orthodoxe christenen en predikanten hebben dit weekend  deze verklaring ondertekend en keren zich daarmee onder meer tegen homoseksualiteit en transgenderisme. "Amstelveen is een gemeente voor iedereen en waarin we rekening houden met elkaar en niemand buitensluiten", zegt wethouder Floor Gordon (Emancipatie en discriminatie). "Dat willen we laten zien door samen met de raadsleden de regenboogvlag te hijsen."

Met de #SayNoToNashville plaatsen de gemeenten vrijdag een foto van het hijsen van de regenboogvlag op social media. "We hopen dat deze hashtag trending wordt", zegt wethouder Martijn van Ballegooien (Welzijn). "Iedereen is gelijkwaardig in Amstelveen. We zijn sinds oktober regenboogstad en werken samen met andere regenbooggemeenten aan het bevorderen van de sociale veiligheid, weerbaarheid en acceptatie van LHBTI-personen (lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen.