• Archief

Amstelveen: hoogste aantal vierkante meters park per inwoner

AMSTELVEEN Goed nieuws voor Amstelveners die graag in het park wandelen of recreëren. Volgens onderzoek van Holidu, een zoekmachine voor vakantieverhuur, is Amstelveen namelijk de stad met de meeste vierkante meters aan park van heel Nederland. 

Met een totaal van 10,25 vierkante kilometer park, wat neerkomt op 112,81 vierkante meter park per inwoner, is Amstelveen afgetekend winnaar van deze 'strijd'. Nummer twee Purmerend komt bijvoorbeeld tot slechts 43,94 vierkante meter park per inwoner. Inwoners van stad nummer drie (Delft) moeten het doen met 31,14 vierkante meter park per inwoner. 

GRONDGEBIED Belangrijkste reden voor de koppositie van Amstelveen is volgens Holidu (dat voor het onderzoek data op Open Street Maps gebruikte) het feit dat het Amsterdamse Bos - met een oppervlakte van 8.980.098 vierkante meter - voor het grootste gedeelte op Amstelveens grondgebied ligt. Ook het Dr. Jac. P. Thijssepark (54.381 vierkante meter) en park de Braak (119.412 vierkante meter) tikken lekker aan voor het gemiddelde.