• René de Leeuw

Amstelveen schrijft onterecht 1.100 euro af bij parkeerders

AMSTELVEEN In Amstelveen is eind februari een storing geweest bij het bezoekersparkeren. Dat blijkt uit een brief die het college vrijdag naar de gemeenteraad heeft gestuurd. In totaal werd zo'n 1.100 euro onterecht afgeschreven. Het geld is inmiddels teruggestort. 

Sinds 11 februari is in de gemeente Amstelveen het zogenaamde bezoekersparkeren aangepast. Een inwoner kan nu zijn of haar bezoek een hele dag aanmelden, zonder iedere keer naar de betaalautomaat te hoeven lopen. Op zich heel handig natuurlijk, maar niet als de kosten hiervoor tweemaal worden afgeschreven. 

ONLINE SALDO En dat is precies wat er dinsdag 26 februari is misgegaan. Inwoners betaalden die dag bij het aanmelden van bezoekers via hun pinpas of creditcard aan de parkeerautomaat, maar het bedrag werd daarnaast ook van het online saldo van de betreffende gebruikers afgeschreven. De storing heeft zich volgens de brief bij parkeerautomaten in vrijwel alle gebieden voorgedaan. 

Het Parkeerteam van de gemeente heeft de zaak onderzocht en samen met de leverancier van de automaten naar een oplossing gezocht. De storing is vrijdag 1 maart verholpen. Het ging in totaal om 1.331 transacties, gedaan door zo'n 350 verschillende vergunninghouders, met een totale waarde van zo'n 1.100 euro. Maandag 4 maart is al het geld teruggestort op het online saldo. Inwoners die vragen hebben, kunnen deze mailen naar parkeren@amstelveen.nl.