• René de Leeuw

Amstelveen versoepelt regels bezoekersparkeren

AMSTELVEEN De gemeente maakt het bezoekersparkeren in gebieden met betaald parkeren met ingang van 11 februari gebruiksvriendelijk. Bewoners kunnen hun bezoek voortaan maximaal 12 uur aanmelden op één bezoekerspas in plaats van 4 uur.Er gaat bovendien een parkeertarief van 0,25 euro per uur voor bezoekers gelden in plaats van 1 euro per 4 uur (behalve 1-Oost). Wanneer bezoek korter blijft dan aangemeld, en bewoners melden hun bezoek weer af (dat kan via de webapplicatie en telefoon) dan komt het teveel betaalde bedrag retour bij het online saldo.

De aanpassing gebeurt op basis van de uitkomsten van een onderzoek naar ervaringen van bewoners en ondernemers in betaald parkeergebieden dat de gemeente in juni heeft gehouden. Hieruit kwam onder andere naar voren dat het bezoekersparkeren niet gebruiksvriendelijk genoeg is. Daarom heeft de gemeente besloten het bezoekersparkeren per 11 februari aan te passen.

Wethouder Floor Gordon (Parkeren): "We merkten dat bewoners het als vervelend ervaren dat ze hun bezoek na 4 uur opnieuw moesten aanmelden. Met het nieuwe systeem wordt het voor bewoners veel eenvoudiger hun bezoek langer aan te melden."

Voor patiëntenvergunningen blijft de maximale parkeerduur 2 uur. Ook blijft het parkeertarief per uur ongewijzigd voor 1-Oost. Op www.amstelveen/parkeren staat een instructievideo over het bezoekersparkeren. Bewoners zijn per brief geïnformeerd over de aanpassingen.