• Kunstuitleen Amstelveen
  • Kunstuitleen Amstelveen

Amstelveense kunstenaars openen deuren ateliers

AMSTELVEEN Amstelveense kunstenaars zetten op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober van 11.00 tot 17.00 uur op 31 locaties hun atelierdeuren open voor publiek in het kader van Open Ateliers Amstelveen 2017.

De ateliers kunnen bezocht worden bij de kunstenaars thuis of in een gezamenlijk ateliergebouw zoals Ateliers 2005 aan Van Weerden Poelmanlaan 4 of A24 aan Amsterdamseweg 24. Deelnemende kunstenaars laten met de poster van de atelierroute en/of een atelierroutevlag zien waar ze gevestigd zijn. 'Stap op de fiets en maak in hun ateliers kennis met de kunstenaars en hun werk,' aldus de organisatie van de Atelierroute..

Tot 1 oktober vindt in Kunstuitleen Amstelveen aan het Stadsplein ook een Overzichtstentoonstelling plaats. Alle kunstenaars die meedoen aan Open Ateliers zijn daar met één werk vertegenwoordigd. Belangstellenden kunnen zo vooraf op hun gemak een route samenstellen langs ateliers van kunstenaars die ze willen bezoeken. Ook tijdens het weekeinde van de Open Ateliers is Kunstuitleen Amstelveen geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie over de atelierroute is verkrijgbaar via www.atelierrouteamstelveen.nl of www.kunstuitleenamstelveen.nl.

Er is een uitgebreide folder met daarin een overzicht van alle deelnemende kunstenaars verkrijgbaar bij Kunstuitleen Amstelveen en de overige culturele instellingen.

DE SMAAK VAN KUNST Vereniging Amstelland Kunst (VAK) houdt tijdens Atelierroute 2017 een speciale overzichtstentoonstelling. Aan de Parelvisserslaan is op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober van 11.00 tot 17.00 uur een expositie met kunstwerken van 30 leden van de VAK te bezoeken. Te zien zijn schilderijen, foto's, keramiek, sieraden, sculpturen en videokunst. Ook kunnen vragen gesteld worden aan de kunstenaars. Daarnaast biedt een aantal jonge/nieuwe horeca-ondernemers onder het motto ´De Smaak van Kunst´ tijdens een 'proeverij' hun producten aan. Op vrijdag 29 september wordt er van 17.00 tot 20.00 uur een preview van alle werken gehouden en kunnen liefhebbers alvast komen proeven van alle culinaire lekkernijen. Voor meer informatie over deze tentoonstelling: www.amstellandkunst.nl