Amstelveense school steunt actie 'geen vervanging zieke leraren'

AMSTELVEEN Basisschool Mio Mondo steunt de oproep van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) om deze week zieke leraren niet te vervangen. Hiermee hoopt de AVS aandacht te krijgen voor het tekort aan leraren.

Volgens de AVS moest 80 procent van de Nederlandse schoolleiders de afgelopen weken op zoek naar vervanging voor zieke leraren. Dat blijkt uit een peiling die de organisatie in januari hield.

KUNST- EN VLIEGWERK 'Door het lerarentekort en doordat ook de invalpool vaak leeg is, leidt die zoektocht naar vervanging steeds vaker tot kunst- en vliegwerk', zo meldt de AVS op de website. 'In 11 procent van de gevallen gaat de schooldirecteur zelf maar voor de klas staan. In een derde van de gevallen lukt het helemaal niet om een oplossing te vinden.' De peiling werd gehouden onder ruim 1.400 schoolleiders.

Om ook aan het grote publiek en de politiek duidelijk te maken tot welke problemen dit leidt, heeft de AVS schoolleiders opgeroepen deze week zieke leraren niet te vervangen.

De Amstelveense basisschool Mio Mondo geeft gehoor aan de oproep. NH Nieuws, mediapartner van het Amstelveens Nieuwsblad, maakte er bovenstaande reportage over.