• Gemeente Amstelveen

Avontuurlijke speelplaats Vlielandstraat geopend

AMSTELVEEN De avontuurlijke speelplaats en het kunstgrasveld aan de Vlielandstraat naast de Roelof Venemaschool zijn woensdag officieel gepend. Wethouder Floor Gordon (Integraal Wijkbeheer) en kinderburgemeester Varvara Denisova trapten als openingshandeling de eerste ballen richting het doel van het grote kunstgrasveld. Het tussen de doelpalen gespannen papier schoten zij niet kapot. Dat lukte de kinderen van de Roelof Venemaschool wel.

Wethouder Gordon gaf aan de speelplaats een geslaagd project te vinden dat tot stand is gekomen met de buurt en met kinderen. Zij is voorstander van avontuurlijk spelen waarbij kinderen meer hun fantasie kunnen gebruiken. Op deze ruime speelplek kan volop gespeeld worden en op het kunstgrasveld dat is ingestrooid met zand zelfs onder alle weersomstandigheden. Gordon hoopt dat deze centrale groene plek bij de school en de buitenschoolse opvang kinderen verleidt tot meer buitenspelen.

Voor Varvara Denisova was dit een van haar laatste activiteiten als kinderburgemeester. Na de opening haastte zij zich naar het raadhuis om mogelijke kandidaten voor de volgende kinderburgemeestersperiode te ontmoeten.