Bas Eenhoorn waarnemend burgemeester in Amstelveen

AMSTELVEEN Bas Eenhoorn (VVD) is met ingang van 1 oktober benoemd tot waarnemend burgemeester van Amstelveen. Dat heeft de Commissaris van de Koning in Noord-Holland, Johan Remkes, besloten in goed overleg met de fractievoorzitters uit de gemeenteraad.

Eenhoorn (71) volgt tijdelijk Mirjam van ´t Veld (CDA) op die eind deze maand vertrekt. Het is beleid om een waarnemend burgemeester te benoemen in gemeenten waar het op voorhand vaststaat dat de periode waarin er geen burgemeester is, langer dan drie maanden gaat duren. Eenhoorn wordt voor een langere periode als waarnemend burgemeester benoemd in verband met de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Het is de bedoeling dat de nieuw verkozen gemeenteraad de profielschets voor een nieuw te benoemen burgemeester vast gaat stellen. Pas daarna gaat de sollicitatieprocedure van start.

Eenhoorn is op dit moment onder meer Nationaal Commissaris Digitale Overheid en voorzitter van het Regie College Waddengebied. Gedurende zijn bestuurlijke loopbaan is hij burgemeester geweest van de gemeenten Voorburg (1983-1996) en Schiermonnikoog (1976-1983) en waarnemend burgemeester van de gemeenten Vlaardingen (2014), Alphen aan den Rijn (2010 - 2013), Kaag en Braassem (2009-2010) en Lansingerland (2007).