• Bettie Serveert

Bettie Serveert in Poppodium P60

AMSTELVEEN De bekende alternatieve Nederlandse band Betty Serveert treedt vrijdag 12 januari op in Poppodium P60.

De band is sinds de jaren '90 niet meer weg te denken in het Nederlandse muzieklandschap. De debuutplaat 'Palomine' stond al bol van het typische alternatieve geluid dat de band ook nu nog kenmerkt. Dromerige melodieën, de emotioneel gelaagde gitaarpartijen van Peter Visser en Carol van Dyks meeslepende, verleidende zang.

In het najaar van 2016 bestond de band 25 jaar en dat werd gevierd met het nieuwe album 'Damaged Good'. De jubileumplaat werd met lovende reacties ontvangen. De nummers lopen uiteen van korte liedjes die amper zestig seconden duren tot een compleet epos van acht minuten en alles ertussenin. Intens, ruig, teder en met veel vuur en passie.

Het voorprogramma wordt verzorgd door Martha Jane and the Talisman. De band speelt country grunge gedoopt in blues met een sprankeltje voodoo. Aanvang 20.30 uur. Toegang 16 euro.

RORY GALLAGHER Muziek van de Ierse bluesrockgitarist Rory Gallagher is zaterdag 13 januari te horen in P60. Deze wordt te gehore gerbacht door Band Of Friends. De band bestaat uit voormalige bandleden van Rory: Gerry McAvoy (basgitaar), Ted McKenna (drums) en de Nederlandse gitarist Marcel Scherpenzeel. Rory Gallagher overleed in 1995 op 47-jarige leeftijd. In 2011 werd de Band Of Friends opgericht door muzikanten die jarenlang met hem gespeeld hebben. Zo speelde bassist Gerry McAvoy 20 jaar samen met Gallagher en was hij op elk van zijn albums vertegenwoordigd, drummer Ted McKenna speelde van '77 tot '81 met hem. Aanvang 21.00 uur. kaarten 19,50 euro in de voorverkoop en 21 euro aan de zaal.

Voor meer info: www.p60.nl