• Het twaalfde EnergieOntbijt in Bibliotheek Stadsplein.

    Gemeente Amstelveen

Bewoners investeren in zonnepanelen op complex Calvijnlaan

AMSTELVEEN Binnenkort komen er tweehonderd zonnepanelen op het appartementencomplex aan de Johannes Calvijnlaan in Amstelveen. Bewoners die hierin investeren, krijgen een korting op de energierekening. Energiecoöperatie Amstelveen Ecostroom maakte dit bekend tijdens het twaalfde EnergieOntbijt dat plaatsvond in Bibliotheek Stadsplein.

"Dit is een mooi voorbeeld van buurtbewoners die samen investeren in een duurzamer Amstelveen", vindt wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid) ."Bewoners sluiten zich aan bij de energiecoöperatie en kunnen dan investeren in de aanleg van de zonnepanelen en gezamenlijk stroom inkopen. Op basis van de Postcoderoos-regeling levert dit een lagere energierekening op, omdat de bewoners een lagere energiebelasting betalen en de BTW terugkrijgen."

Bewoners die op hun eigen dak geen zonnepanelen kunnen aanbrengen, kunnen ook meedoen met deze regeling. Wethouder Gordon: "Zij kunnen investeren in de zonnepanelen op het dak van een andere bewoner en helpen zo toch Amstelveen duurzamer te maken." Bewoners en ondernemers met postcodes 1181 t/m 1183, 1185 en 1186 kunnen meedoen. Deelname is mogelijk vanaf 700 euro.  


Voor meer informatie over het project en aanmelding: http://www.amstelveen.ecostroom.nu/ 

Voor inwoners die belangstelling hebben om een energiecoöperatie met buurtgenoten op te richten, wordt op dinsdag 12 maart een informatieavond over energiecoöperatie gehouden in wijkcentrum Westend. Aanvang 19.15 uur.

Om duurzame initiatieven zoals Amstelveen Ecostroom te ondersteunen heeft Amstelveen een Duurzaamheidsfonds. Bewonersgroepen, VvE's, bedrijven en organisaties kunnen hieruit een subsidie of lening krijgen om een initiatief te helpen realiseren. Bijvoorbeeld om te onderzoeken welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn. Of een lening te sluiten om deze uit te voeren. Voor meer informatie: https://www.amstelveen.nl/wonen-leven/publicatie/duurzaamheid_duurzaamheidsprojecten_duurzaamheidsfonds