• ANP/Robin van Lonkhuijsen

Bibliotheek biedt hulp bij zoeken werk

AMSTELVEEN Bibliotheek Amstelland wil werkzoekenden de helpende hand bieden. Daarom houdt de bibliotheek vanaf heden iedere maand workshops en meet-ups voor werkzoekenden in Bibliotheek Stadsplein. Tijdens deze activiteiten verbeteren de deelnemers hun sollicitatievaardigheden, bouwen ze een netwerk op en ontmoeten ze mensen die met dezelfde zoektocht bezig zijn.

In de maandelijkse workshops van DeBroekriem gaan ze onder leiding van een getrainde medewerker aan de slag. De eerste workshop gaat over het cv en vindt plaats op woensdag 16 mei van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Daarnaast houdt de bibliotheek ook een maandelijkse koffiepauze voor werkzoekenden: de Walk&Talk. Hier kunnen deelnemers elkaar op informele wijze ontmoeten en ervaringen uitwisselen. De eerste Walk & Talk is op donderdag 31 mei van 10.30 uur tot 12.30 uur in de bibliotheek. De bijeenkomsten zijn gratis. Aanmelden kan bij Anton Furnée via a.furnee@debibliotheekamstelland.nl of in de bibliotheek. Meer info: www.debibliotheekamstelland.nl/werk.