• EVL/Rob Franken
  • EVL/Rob Franken

Bomen aan Ouderkerkerlaan in Amstelveen tegen de grond

AMSTELVEEN De bomenkap aan de Ouderkerkerlaan in Amstelveen is begonnen. De bomen moeten plaats maken voor de verbreding van de Ouderkerkerlaan en het aanpassen van de op- en afritten van en naar de Beneluxbaan.

Het ziet er toch wat troosteloos uit, maar vooruitgang stopt voor niemand. Aan de Ouderkerkerlaan zijn de nodige bomen gekapt. Dat was nodig om ruimte te maken voor een breder viaduct op die plek. Een noodzakelijke verbreding, aldus de gemeente, om de doorstroming van het verkeer te garanderen. Ook de aankomende werkzaamheden aan de A9 zijn hiervan op invloed. 

KNOOPPUNT "De verkeersdruk op het knooppunt Ouderkerkerlaan neemt steeds verder toe. Dit zal zeker zo zijn tijdens de werkzaamheden aan de A9. Ook is het een belangrijk knooppunt voor het openbaar vervoer. We gaan er voor zorgen dat het autoverkeer beter doorstroomt en het fietsverkeer niet meer de op- en afrit van de Beneluxbaan hoeft te kruisen. Ook komen er meer fietsenstallingen. Bovendien wordt overstappen tussen tram en bus makkelijker", zegt wethouder Rob Ellermeijer.