• EVL/Rob Franken

Burgemeester Bas Eenhoorn: Gym3 blijft voorlopig gesloten

AMSTELVEEN Burgemeester Bas Eenhoorn is voorlopig niet van plan de sluiting van het pand van sportschool Gym3 aan de Zetterij in Amstelveen op te heffen. Dat schrijft hij in een brief aan de gemeenteraad. 

Eenhoorn liet het pand waar in januari een explosie grote schade aan de pui veroorzaakte onlangs sluiten. Volgens de burgervader was er toen geen zicht op een dader of zelfs maar een motief en daarom werd gevreesd dat een nieuwe explosie niet kon worden uitgesloten. 

DRINGEND ADVIES In een brief aan de gemeenteraad heeft Eenhoorn nu laten weten de sluiting van het pand in ieder geval voorlopig niet te willen opheffen. Eenhoorn doet dit op dringend advies van het Openbaar Ministerie en de politie, die de kwestie in onderzoek hebben. Volgens hen is een heropening nog altijd niet verantwoord omdat de openbare orde in het geding zou zijn, net als de veiligheid van de eventuele bezoekers van het pand en omwonenden.

Eenhoorn geeft in de brief aan zijn besluit besproken te hebben met de ondernemers die in het pand actief zijn. Hij laat daarnaast weten het 'uitermate vervelend' te vinden dat de gebruikers momenteel niet kunnen sporten of bij hun fysiopraktijk terecht kunnen.

BENEFIETAVOND Er is eerder al een petitie geopend om de heropening te realiseren, deze is inmiddels bijna 1.200 keer ondertekend. Daarnaast vindt komende zaterdag 16 februari vanaf 19.00 uur een benefietavond plaats bij Anno 1890 om geld op te halen voor de getroffen partijen. Onder meer rapper Lange Frans, klant bij Gym3, zal daar optreden.