• EVL/Rob Franken

Burgemeester sluit door explosie getroffen pand aan Zetterij

AMSTELVEEN Burgemeester Bas Eenhoorn heeft besloten het pand aan de Zetterij 3 waar 25 januari een explosie plaatsvond, per direct tijdelijk te sluiten. Volgens Eenhoorn kan een herhaling op dit moment niet uitgesloten worden.  

Een explosie bij een pand aan de Zetterij 3, waar een sportschool is gevestigd, veroorzaakte vorige week flink wat schade. Volgens de burgemeester is de ontploffing veroorzaakt door een van buitenaf aangebracht explosief. De schade aan het pand was niet alleen aanzienlijk, maar de brokstukken kwamen tot 200 meter ver in de omgeving terecht. 'Bij de explosie zijn weliswaar dit keer geen slachtoffers gevallen, maar dit is meer geluk dan wijsheid', aldus Eenhoorn in een brief aan de gemeenteraad.

AANLEIDING Omdat de politie op dit moment nog geen zicht heeft op een eventuele aanleiding voor het incident, acht Eenhoorn de kans op haar aanwezig. Omdat dat volgens hem een ernstig gevaar voor de openbare orde oplevert, heeft hij besloten het pand te sluiten. Doel hiervan is rust in de buurt en bescherming van omwonenden, passanten en bezoekers en het voorkomen van herhaling. 

'Ik ben me bewust dat de sluiting impact heeft op de ondernemers aan de Zetterij 3. Echter, het belang van de openbare orde en de veiligheid dient in dit geval zwaarder te wegen'.