• Eigen Foto

Bus Maarse en Kroon rijdt op Historische Dag in Bovenkerk

BOVENKERK In Bovenkerk wordt zaterdag 9 juni een historische dag gehouden met allerlei activiteiten. Het laatste nieuws over het programma is dat op deze dag een oude bus van Maarse en Kroon in het dorp gaat rijden. De nieuwe halte is te vinden aan de Noorddammerlaan tegenover de 'winkel van herinneringen' van Hoogeveen. De bus rijdt vanaf 11.00 uur ongeveer ieder half uur een rondje door Bovenkerk. Een bus kaartje kost 2 euro en kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee. De opbrengst wordt gebruikt om de oude bussen te laten rijden en als het nodig is te kunnen repareren.

De organisatie van de Historische Dag meldt ook minder leuk nieuws met betrekking tot het programma van 9 juni. De Museumtramkan helaas op deze dag niet naar Bovenkerk rijden omdat het spoor in Amsterdam is opgebroken om een fietspad veiliger te maken. Dit duurt langer dan was gepland .

Overigens moeten de trams ook bij het Haarlemmermeerstation vertrekken omdat op het terrein woningen moeten komen. En er is nog geen nieuwe plek gevonden. De organisatie van de Historische Dag in Bovenkerk hoopt voor de vrijwilligers van de Museumtram dat er spoedig een oplossing wordt gevonden.