• Tekstkar bij de Amstelzijde.

    Gemeente Amstelveen

Campagne tegen auto-inbraken

AMSTELVEEN Politie en gemeente hebben de handen ineen geslagen om het aantal auto-inbraken te verminderen. De komende weken zet de politie extra surveillance in. Met name op ´hotspots´ waar de meeste inbraken plaatsvinden.

De afgelopen periode is het aantal auto-inbraken in Amstelveen toegenomen. OM dit tegen te gaan worden nu maatregelen genomen. Zo is er ook een tekstkar aangekocht die inmiddels aan de Amstelzijde staat.Via de tekstkarren worden automobilisten gewaarschuwd voor autokrakers en verzocht om spullen van waarde uit de auto te halen. Een dergelijke tekstkar komt ook bij een van de toegangswegen van de Westwijk. De maatregelen worden ondersteund met voorlichting via diverse communicatiekanalen.

Vanaf half januari volgen diverse flyeracties op de hotspots. Burgemeester Bas Eenhoorn roept iedereen ook op om 112 te bellen bij verdachte situaties. ,,We moeten samenwerken in de strijd tegen auto-inbraken."

In Amstelveen worden voornamelijk losse waardevolle spullen uit auto's gestolen. Daarnaast vindt ook diefstal plaats van airbags, navigatieapparatuur, velgen/wielen/banden en kentekenplaten. Tussen 1 oktober en 1 maart is het lang donker. In deze periode worden meer inbraken gepleegd dan in andere maanden. Het inbreken in en stelen van spullen uit of vanaf de auto komt op wisselende plekken in Amstelveen voor. Wel komt uit cijfers naar voren dat op bepaalde plekken meer auto-inbraken plaatsvinden. Op deze plekken wordt extra gesurveilleerd door de politie. Mensen kunnen veel doen om de kans op auto-inbraak te voorkomen. Tips zijn bijvoorbeeld naast het goed afsluiten van de auto en het zichtbaar leeg achterlaten van de auto.

Meer info: www.amstelveen.nl/veilig