• Carole Thate.

    BBA
  • BBA

Carole Thate en Pieter Monkelbaan op lijst BBA

AMSTELVEEN De Amstelveense Carole Thate, voormalig tophockeyspeelster en nu algemeen directeur van de World of Johan Cruyff, heeft zich aangesloten bij Burgerbelangen Amstelveen (BBA). Op de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen staat zij op plaats negen. Ook de lokaal bekende Amstelvener, Pieter Monkelbaan heeft zich aangesloten bij BBA. Hij heeft plaats nummer tien op de lijst gekregen. BBA heeft nu 4 zetels in de gemeenteraad

BBA is enthousiast over de aanmelding van beide bekende Amstelveners. Carole Thate speelde 168 interlands en maakte drie Olympische Spelen mee: 1992, 1996 en 2000. In Atlanta 1996 en in Sydney won zij met het hockeyteam brons. Tijdens haar carrière studeerde ze af als kinderpsycholoog en een jaar voor haar afscheid van het tophockey in 2000 werd zij directeur van de Johan Cruyff Foundation. Deze functie vervulde zij 16 jaar lang. In die tijd won zij het vertrouwen van de familie Cruijff en kreeg de functie van general manager van The World of Cruyff. Hierin zijn alle activiteiten van Cruijff gebundeld, zoals de Cruyff Foundation, Cruyff Institute, Cruyff Football, Cruyff Classics en Cruyff Library.

Carole Thate kreeg de relatief hoge klassering op de kandidatenlijst omdat haar aanmelding bij BBA niet alleen symbolisch is. ,,Ik wil echt van waarde zijn en wat toevoegen. Ik ben nog nooit politiek actief geweest, maar heb er via mijn werk wel zijdelings mee te maken. Nu ik ruim 12 jaar en met veel plezier met mijn gezin in Amstelveen woon, hoop ik via de BBA een kijkje in de keuken van de lokale politiek te krijgen. Om me vervolgens verder te oriënteren of, en zo ja, waar ik er een bijdrage aan kan leveren."

Pieter Monkelbaan was gedurende 35 jaar als bestuurder actief bij Sporting Martinus, waarvan 21 jaar als voorzitter. Onder zijn leiding groeide de club tot 1400 leden uit. Voor zijn verdiensten werd hij benoemd tot erevoorzitter en werd de zittribune op het sportpark Overburg naar hem genoemd. Monkelbaan is ondernemer, crisis- en transitiemanager in de financiële dienstverlening en mede-eigenaar van MyCardWallet, een bedrijf dat content levert voor iCards op Wallet apps. De afgelopen vier jaar was hij voorzitter van de lokale publieke omroep RTVA.

Ook Pieter Monkelbaan wil zich actief met BBA bezighouden en staat daarom op plaats tien. ..,Een onafhankelijke lokale partij voor en door Amstelveners, die het bijzondere karakter van Amstelveen willen bewaren en, daar waar wenselijk, uitdagend willen verbeteren, spreekt me erg aan.''