• Wethouder Rob Elllermeijer (tweede van links) en Angeline Kierkels (algemeen directeur van Meerlanden) overhandigden de cheques aan De Schakel en de Amstel River Singers.

    Meerlanden

Cheques Meerlandenfonds voor De Schakel en Amstel River Singers

AMSTELVEEN Wethouder Rob Ellermeijer heeft donderdag 13 december cheques uitgereikt aan twee Amstelveense clubs. Het ging om De Schakel en de Amstel River Singers. De wethouder deed dat namens het Meerlandenfonds, dat jaarlijks goede doelen en verenigingen in het zonnetje zet.

De Schakel is actief in de regio Amstelland en zet zich in voor mensen met een verstandelijke beperking. Het deed een beroep op het Meerlandenfonds voor een 'Fiets- beweegweek' in de zomer van 2019 door Noord-Brabant waarbij deelnemers gecoacht en begeleid worden in hun zelfstandigheid door vrijwilligers.

De Amstel River Singers is een vrouwen barbershopkoor met 48 leden. Het koor viert op 26 oktober 2019 zijn 25-jarig jubileum in de schouwburg van Amstelveen. Het Meerlandenfonds ondersteunt de viering van dit jubileum omdat hierdoor een groot publiek in aanraking kan komen met cultuur.

De geldbedragen werden uitgereikt tijdens een feestelijk evenement in verenigingsgebouw De Parade in Noordwijkerhout. Wethouders van dertien gemeenten uit de regio deelden cheques uit met mooie geldbedragen aan vrijwilligers van verenigingen en goede doelen.

"Het Meerlandenfonds heeft dit jaar een recordaantal aanvragen ontvangen, maar liefst 343. Na beoordeling heeft het bestuur aan 127 clubs een bijdrage toegekend. Hierbij hebben we gekeken hoe verenigingen en goede doelen zich bezig houden met het verbeteren van milieu en buurt en naar het bevorderen van welzijn van mensen," licht Angeline Kierkels, algemeen directeur van afvalverwerkingsbedrijf Meerlanden, toe, "Uiteindelijk zijn we samen verantwoordelijk voor een fijne leef- en werkomgeving. Daarom steunen wij deze mooie initiatieven ook. Vrijwilligers doen hier belangrijk werk voor. Tijdens dit event werd hier uitgebreid bij stilgestaan. We mogen trots zijn dat zoveel mensen zich belangeloos inzetten voor de maatschappij, dat geeft een goed gevoel."

Meerlanden zet zich in voor een duurzaam afval- en grondstoffenbeheer. Eerst zamelde Meerlanden alleen afval in, nu wordt het ook gesorteerd en zorgt het bedrijf ervoor dat materialen en afval worden hergebruikt en gerecycled.