• Marieke Uildriks (directeur Museum Jan van der Togt), wethouder Cultuur Herbert Raat, Stefan van Raay (directeur Cobra Museum) en voormalig wethouder Piet van den Heuvel met op de voorgrond een groep enthousiaste kinderen.

    Gemeente Amstelveen

Cobra Museum en Van der Togt lanceren combiticket

AMSTELVEEN Het is vanaf heden mogelijk om een combiticket te kopen voor zowel Cobra Museum voor Moderne Kunst en Museum Jan van der Togt. De twee Amstelveense musea hebben de handen ineen geslagen en bieden een gecombineerd bezoek tegen een gereduceerd tarief.

“Een positieve ontwikkeling,” aldus wethouder Herbert Raat (Cultuur). “Goed om te zien dat deze twee musea elkaar opzoeken en daarmee versterken. Bezoekers krijgen meer waar voor hun geld en kunnen ook het andere museum bezoeken. Ik hoop dat dit een voorbeeld wordt voor veel meer samenwerking in de culturele en economische sector.”

Bezoekers kunnen bij één van beide musea een combiticket kopen en kunnen dezelfde dag nog naar het andere museum. Het gekochte kaartje is wederom het entreebewijs. Het combiticket kan van dinsdag tot en met zondag gekocht en op de dag van aankoop gebruikt worden.

KOSTENBESPARING Het combiticket kost 17,50 euro en is bij de kassa’s of via de websites van beide musea te verkrijgen. Een ticket voor volwassenen kost bij Museum Jan van der Togt normaliter 11,50 euro en bij het Cobra Museum 12,50 euro. Bezoekers die beide musea willen bezoeken, kunnen hiermee dus 6,50 euro besparen.