• Burgemeester Eenhoorn (links) en wethouder Herbert Raat (midden) op bezoek in het Cobra Museum.

    Gemeente Amstelveen

Cobra Museum versterkt binding met Amstelveen

AMSTELVEEN Het Cobra Museum gaat de lokale binding vergroten. Interim-directeur Stefan van Raay heeft zijn plannen voor een levendig cultuurprogramma gepresenteerd, waarin het openstellen van het museum voor Amstelveners een belangrijk uitgangspunt is. Hij deed dat vrijdag tijdens een bezoek dat burgemeester Bas Eenhoorn en wethouder Herbert Raat (Cultuur) aan het museum brachten.H et gesprek met Van Raay en Hugo Siblesz, bestuursvoorzitter van het Cobra Museum, vormt volgens Eenhoorn en Raat een goede basis om samen verder te kijken hoe de komende jaren nieuw élan kan worden gegeven aan het museum.

“Compliment aan het bestuur hoe ze de zaak oppakken,” aldus wethouder Herbert Raat. Het vergroten van de lokale binding is een van de opdrachten die de gemeente Amstelveen het bestuur van het Cobra Museum heeft meegegeven. Van Raay is hier meteen mee aan de slag gegaan door het museum op 10 november letterlijk een nacht open te stellen tijdens ‘Camping Cobra’; een slaapfeestje voor kinderen en hun ouders ter gelegenheid van het 70-jarig jubileum van het museum. Een dag later op 11 november wordt een open dag georganiseerd en gaan de deuren voor iedereen open.

Van Raay heeft tot en met 2021 een tentoonstellingsprogramma ontworpen. Het accent komt weer te liggen op Cobra en aan Cobra te relateren kunst. Er worden speciaal op Amstelveners gerichte activiteiten georganiseerd, maar door het binnenhalen van bekende namen wil het museumbestuur ook veel mensen van buiten trekken. "We zijn enthousiast over wat er nu allemaal gebeurt bij het Cobra en kijken uit naar de plannen die er liggen," zegt burgemeester Bas Eenhoorn.

De programmering begint met de kindertentoonstelling 'Een ontembare kracht' die vanaf 6 oktober te zien is en op 18 oktober officieel wordt geopend.