• LNH

Culinair evenement voor weidevogels in Bovenkerkerpolder

AMSTELVEEN Saskia Joha van biologische boerderij Kazan houdt op zaterdag 23 juni voor de tweede keer en Benefiet voor de Kieviet. Dit culinaire evenement vindt plaats in de Bovenkerkerpolder in Amstelveen. De avond staat in het teken van een culinaire polder barbecue. De opbrengst is bestemd voor de 'weidevogelboulevard' in de Bovenkerkerpolder. Deze boulevard wordt aangelegd om de biodiversiteit te vergroten en daarmee ook het aantal weidevogels in de polder te bevorderen.

Daar waar de weidevogelaantallen in Nederland tanende zijn, is dit in de Bovenkerkerpolder niet het geval door goed beheer en onderlinge afspraken van en tussen de boeren.

Biologische boerin Saskia Joha beheert in de Bovenkerkerpolder verschillende weilanden waar veel weidevogels broeden. Zij is trots op de resultaten die de boeren met elkaar bereiken. Maar er moet volgens haar meer gebeuren om de vogelrijkdom te behouden en daar is geld voor nodig.

Met de ludieke actie, de Benefiet voor de Kieviet, wil zij geld ophalen voor het project 'de weidevogelboulevard' voor de Middenweg in de Bovenkerkerpolder. Vogelbescherming Nederland, de ANV Amstelland en verschillende andere partijen hebben een plan gemaakt om de Middenweg nog mooier te maken met kruidenrijke mengsels met bloemen, bijzondere grassen en kruiden. Door deze verrijking komen er meer insecten en wordt de polder nog aantrekkelijker voor de weidevogels.

Op het programma van de 'Benefiet voor de Kieviet' staat een culinaire polder barbecue waarbij Martijn Postma van Boerin & de Kok deelnemers verrast ons met culinaire hapjes Tijdens een korte wandeling door de polder krijgen deelnemers inzicht in het beheer dat nodig is voor de prachtige resultaten. De weersomstandigheden bepalen of het evenement in de polder of in een boerenschuur plaatsvindt.

Deelname kost 40 euro (exclusief drankjes). Reserveren (uiterlijk voor 21 juni) via info@hoevekazan.nl!