• Tawros Aslanjan bij het afvalbrengstation.

    D66 Amstelveen

D66 wil afvalbrengstation open op zondag

AMSTELVEEN D66 wil ruimere openingstijden van het afvalbrengstation in Amstelveen. De partij pleit voor een proef van een jaar met het extra openstellen van het afvalbrengstation op zondag en op één avond doordeweeks. Als er veel gebruik gemaakt wordt van de faciliteiten kunnen de openingstijden wat D66 betreft permanent worden verruimd.

De partij vindt dat de ruimere openingstijden noodzakelijk zijn om beter aan de vraag van de Amstelveense inwoners te kunnen voldoen. De D66-gemeenteraadsfractie wil dat het college van B en W onderzoekt wat de mogelijkheden zijn voor een avondopenstelling en een zondagsopenstelling van het afvalbrengstation. D66 raadslid Tawros Aslanjan: "Voor mensen die werken van maandag tot en met vrijdag en sportende kinderen hebben op zaterdag is het bijna niet mogelijk om binnen de huidige openingstijden afval weg te brengen naar de gemeentewerf. Ruimere openingstijden in de avond en op zondag kunnen een uitkomst bieden voor veel Amstelveners die hun afval weg willen brengen."

AFVALSCHEIDING Ruimere openingstijden van de gemeentewerf brengen wat D66 betreft ook andere voordelen met zich mee. D66-raadslid Edwin van der Waal: "Door onze gemeentewerf vaker open te stellen wordt men beter in de gelegenheid gesteld om afval gescheiden aan te bieden. Door het afval goed te scheiden, dragen wij bij aan het behoud van grondstoffen." Wat D66 betreft wordt de eventuele stijging van de hoeveelheid (gescheiden) aangeleverd afval bij het brengstation ook meegenomen in de evaluatie van de proef.