• Het vorige EnergieOntbijt in de Huiskamer van het Gemeentehuis Amstelveen.

    Gemeente Amstelveen

Dag van de Duurzaamheid begint met EnergieOntbijt

AMSTELVEEN De Dag van de Duurzaamheid gaat in Amstelveen op woensdag 10 oktober al vroeg van start met het tiende EnergieOntbijt. Het informatieve ontbijtbijeenkomst vindt dit keer plaats in de jaren '50 en '60 wijk, Keizer Karelpark.  Vanaf 8.30 uur gaan geïnteresseerde bewoners en ondernemers met energieadviseurs het gesprek aan over het thema: 'hoe zit je er duurzaam en betaalbaar warm bij?' Naast uitleg over over de subsidiemogelijkheden van het Gemeentelijke Duurzaamheidsfonds vertelt Eigen Haard over het project, SaVe, het Samen Verduurzamen van verschillende flatgebouwen in Amstelveen.


"Tijdens de Dag van de Duurzaamheid organiseren we met verschillende partners op het Stadsplein activiteiten,"" vertelt wethouder Floor Gordon (Duurzaamheidheid). ""Naast een duurzame markt en een talkshow vinden we het belangrijk dat bewoners met elkaar in gesprek kunnen gaan en elkaar weten te vinden. Het EnergieOntbijt is een goed voorbeeld om bewoners en adviseurs aan elkaar te verbinden. Samen vinden zij de weg om stappen te maken naar een duurzamere woning. Ik nodig alle Amstelveners uit om eens een kijkje te nemen bij een EnergieOntbijt om ideeën uit te wisselen of het Stadsplein te bezoeken op woensdag 10 oktober."

EIGEN HAARD In 2017 is Eigen Haard gestart met het verduurzamen van flatgebouwen in Amstelveen (Project Samen Verduurzamen). Eigen Haard gaat woningen goed isoleren en de ventilatie verbeteren. Ook wordt er in veel gevallen gekeken naar manieren om duurzaam stroom en warmte op te wekken via zonnepanelen en collectoren. Eigen Haard gaat met bewoners in gesprek om aan te geven wat er kan gebeuren in de woning en hoe zij kunnen bijdragen aan een beter milieu. In veel gevallen moet het grootste deel van de huurders instemmen voordat er grote veranderingen aan de woning mogen worden uitgevoerd. In november is onder andere de Fideliolaan (320-438) aan de beurt. Inge Fraij van het team Samen Verduurzamen vertelt meer over de voordelen voor bewoners en de aanpak van het project tijdens het EnergieOntbijt.

DAG VAN DE DUURZAAMHEID De Dag van de Duurzaamheid vindt plaats op woensdag 10 oktober op het Stadsplein. Het volledige programma is te vinden op http://www.dagvandeduurzaamheid.nl/activiteiten en te zoeken op 'Amstelveen'.


We mee wil doen aan het EnergieOntbjt en aan het gesprek wil deelnemen, kan zich aanmelden bij Jacqueline Quarles van Ufford, de coördinator van het EnergieOntbijt via jacqueline@groenegroei.com. Het ontbijt duurt van 8.30 tot 11.00 uur en vindt plaats bij Wijkplatform Keizer Karelpark in Atelier 2005,  aan de Farmanlaan in Amstelveen.