• Initiatiefnemer Wouter Voges houdt toespraak bij opening.

    Naomi Heidinga

Derde Sociaal Afhaalpunt in Amstelveen geopend

AMSTELVEEN In verpleeghuis Groenelaan is dinsdag feestelijk het derde Sociaal Afhaalpunt in Amstelveen geopend. Het Sociaal Afhaalpunt is een plek in een zorgcentrum waar mensen hun pakketjes kunnen ophalen. Tijdens het ophalen kunnen ze een praatje maken met de bewoners.

Naast de drie afhaalpunten in Amstelveen, is er ook een in Zaandam van start gegaan. Initiatiefnemer is Wouter Voges. "Zo'n anderhalf jaar geleden hoorde ik een bericht over eenzaamheid onder ouderen. Zo'n 1,2 miljoen ouderen voelen zich eenzaam, waarvan 200 duizend extreem eenzaam. Tegelijkertijd kwam in de media het bericht dat we steeds meer bestellen via internet en pakketjes laten bezorgen. Omdat het niet altijd thuis kan, laten we dit ook bij de buren of bij afhaalpunten bezorgen. Ik vroeg me af of ik beide niet combineren." Zo ontstond het idee. Voges lanceerde een platform en inmiddels is het vierde afhaalpunt een feit.

Voges en wethouder Herbert Raat (Zorg) namen dinsdag het eerste pakketje in ontvangst. Dat werd met enthousiasme ontvangen: het was een doos met gebak.

Pakketjes kunnen bij het afhaalpunt Groenelaan op maandag tot en met vrijdag tussen 9 en 17 uur worden opgehaald. In het weekend van 10 tot 17 uur. Meer informatie: www.sociaalafhaalpunt.nl.

Meer over de opening van het Sociaal Afhaalpunt is op woensdag 17 januari te lezen in het Amstelveens Nieuwsblad.

Naomi Heidinga