• Dianne Zuidema wordt de nieuwe directeur van Schouwburg Amstelveen.

    Jan Boeve

Dianne Zuidema nieuwe directeur Schouwburg Amstelveen

AMSTELVEEN Dianne Zuidema wordt met ingang van 1 september 2019 de nieuwe directeur/bestuurder van Stichting Schouwburg Amstelveen. Zij volgt Dominique Deutz op die de schouwburg vanwege pensionering officieel op 1 juni 2019 verlaat. Ze heeft op 15 april afscheid genomen van het theater met een speciaal theaterprogramma en een receptie.

Dianne Zuidema is nu ad interim zakelijk directeur van het Zuiderstrandtheater en het cultuurcomplex in aanbouw op het Spui in Den Haag. Daarvoor was zij van 2012 tot 2018 adjunct- en algemeen directeur van de Stadsschouwburg Amsterdam (ITA). Eerder was zij zakelijk en algemeen directeur van De Balie en Oerol.

De raad van toezicht ziet in Dianne Zuidema de aangewezen persoon om Schouwburg Amstelveen te leiden en verder te brengen in de komende periode, zeker gezien de uitdagingen die zich binnen Amstelveen en de Amstelveense Cultuurstrip aan het Stadsplein aandienen. De raad van toezicht laat weten uit te zien naar een vruchtbare samenwerking. Ook Dianne Zuidema kijkt hier maar uit. "Er gaat de komende tijd veel veranderen voor Schouwburg Amstelveen door de plannen rondom het Stadshart en de positie die de schouwburg daarin in kan nemen. Ik zie ernaar uit om samen met het team de komende jaren vorm te geven aan deze uitdaging," zegt zij in reactie op haar benoeming.

Haar voorgangster Dominique Deutz was ruim 23 jaar directeur en bestuurder van Schouwburg Amstelveen. Ze kreeg bij haar afscheid een gemeentelijke onderscheiding als blijk van waardering voor haar betekenisvolle rol binnen de Amstelveense samenleving. Zij heeft de schouwburg volgens het gemeentebestuur de afgelopen jaren met een veelzijdige programmering goed op de kaart gezet. De onderscheiding werd bij haar afscheid uitgereikt door burgemeester Bas Eenhoorn.