• ANP/ Koen Suyk

Dierenambulance dringend op zoek naar vrijwilligers

AMSTElVEEN Dierenambulance De Ronde Venen die ook voor het vervoer van zieke, gewonde en dode dieren in gemeente Amstelveen verzorgt, is dringend op zoek naar vrijwillige chauffeurs met hart voor dieren. Zij moeten minimaal 6 uur per week beschikbaar zijn.

De Dierenambulance werkt samen met de Dierenbescherming en dierenartsen in de regio. Ook haalt de Dierenambulance zwervende dieren op en brengt die naar de dierenopvangcentra in de regio.

Wie zich aan wil melden als chauffeur moet in het bezit zijn van rijbewijs B, in de gemeente De Ronde Venen, Uithoorn, Aalsmeer of Amstelveen wonen, goede contactuele eigenschappen en sociale vaardigheden hebben, stressbestendig zijn, zelfstandig kunnen rijden en een teamplayer zijn. De Dierenambulance biedt vrijwilligers deelname aan een cursus EHBO voor Dieren aan. Na een korte inwerkperiode gaat een chauffeur zelfstandig op de Dierenambulance rijden. De chauffeur werkt vanuit huis en gaat op pad als hij of zij een melding krijgt. Er staan altijd mensen stand-by om hem of haar te begeleiden of te helpen waar nodig.

De Dierenambulance zoekt ook zogenaamde pendelaars die minimaal 1 tot 2 uur per week beschikbaar zijn. Die zijn nodig voor vervoer van zieke en gewonde vogels naar vogelopvangcentrum De Toevlucht in Amsterdam. Het vervoer kost anders veel tijd voor de ambulancechauffeurs, die ze niet kunnen spenderen aan het helpen van andere gewonde dieren. Pendelaars halen dieren tussen 8.00 en 10.00 of tussen 20.00 en 21.30 uur op in de loods van de Dierenambulance in Mijdrecht en brengen ze naar De Toevlucht. Ze krijgen voor deze ritten een auto ter beschikking.

Belangstellenden kunnen solliciteren door een bericht te sturen naar dierenambulancera@gmail.com onder vermelding van motivatie, adres en geboortedatum. Aanmelden kan ook via 06-2063.4734.