• Dierenbescherming

Dierenbescherming collecteert in week rond Dierendag

AMSTELVEEN De Dierenbescherming houdt in de week rond Dierendag weer haar jaarlijkse collecteweek. De opbrengst is bestemd om dieren te kunnen redden, op te vangen en te beschermen. Medewerkers en vrijwilligers van de Dierenbescherming zetten zich hier dagelijks voor in. Vrijwilligers gaan tot en met 6 oktober langs de deuren voor een bijdrage.

De Dierenbescherming komt op voor allerlei dieren. Een aangereden kat, een verwaarloosde hond of een konijn dat achter is gelaten in het park, ze kunnen op de hulp van de Dierenbescherming rekenen. Miljoenen dieren in de vee-industrie hebben een beter leven dankzij het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming en de organisatie maakt zich sterk om het leven van wilde dieren te beschermen.

Het redden, opvangen en beschermen van dieren is kostbaar. Een rit van de dierenambulance kost bijvoorbeeld zo'n 50 euro en een dag opvang voor een kat komt al gauw op 20 euro. Om deze en andere kosten te betalen is de Dierenbescherming geheel afhankelijk van leden, donateurs én de opbrengst van de jaarlijkse collecte rond 4 oktober, Werelddierendag.