• Taalcafé.

    Archief BDU

Diverse activiteiten in Week van de Alfabetisering

AMSTELVEEN In Amstelveen en Aalsmeer is ook dit jaar weer een lokaal programma opgezet in de het kader van de landelijke Week van de Alfabetisering die van 3 tot en 9 september plaatsvindt. Organisatoren van het plaatselijke programma zijn Taalhuis Amstelland, Bibliotheek Amstelland, Buurtkamer Keizer Karelpark, Lions Club Mingle, gemeenten Amstelveen en Aalsmeer en BV Amstelveen. In de week wordt aandacht gevraagd voor laaggeletterdheid in Nederland. In ons land hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen.

De themaweek gaat in Amstelveen op zaterdag 1 september van start met kinderactiviteiten in Buurtkamer Keizer Karelpark. Tussen 11.00 en 13.00 uur leest Dorien Mijksenaar dan voor aan kinderen van 4 tot 12 jaar en worden er leuke taalspelletjes gedaan. Kosten 2,50 per kind. Op dinsdag 4 september vindt van 15.30 tot 17.00 uur een speciale editie plaats van de lokale talkshow BV Amstelveen die het teken staat van taal. In de week vinden nog meer activiteiten plaats. De week wordt op zaterdag 8 september afgesloten met een Internationaal Taalcafé in Bibliotheek Stadsplein van 11.30 tot 14.15 uur. Deelnemers van het Taalcafé geven dan een minicursus in hun eigen moedertaal.

 Verder houdt de Lions Club Mingle op zaterdag 8 september van 10.00 tot 16.00 uur een inzamelingsactie van kinderboeken in Winkelcentrum Stadsplein. De boeken worden ingezameld bij de (receptiebalie in de grote hal, tegenover de Hema). De ingezamelde boeken gaan naar de buurthuizen, Voedselbank, Taalvijver, Stichting Vluchtelingenwerk en de VoorleesExpress. De actie vindt plaats in samenwerking met Kinderzwerfboek.