Diverse woningen gesloten vanwege hennepteelt

AMSTELVEEN Op last van waarnemend burgemeester Bas Eenhoorn zijn de afgelopen weken vier woningen voor drie maanden gesloten wegens hennepteelt. Dat heeft de gemeenten vandaag bekendgemaakt. Het betrof woningen aan de Voorplecht in Waardhuizen en de Catharina van Renneslaan, Asserring en Haya van Somerenlaan in Westwijk. Alle woningen waren volgens de politie ingericht om hennep te kweken of werden gebruikt voor handel in drugs. De gemeente ontving van de politie informatie op basis waarvan is besloten tot sluiting over te gaan. De sluiting van de woningen betreft een openbare orde sluiting op grond van de Opiumwet.

Aan de Voorplecht werden in betreffende woning 556 hennepplanten en 37 assimilatielampen aangetroffen. Daarnaast was sprake van illegaal aftappen van energie en water. Er is één persoon aangehouden. In een woning aan de Catharina van Renneslaan werden hennepresten gevonden alsmede 256 gebruikte potten met kalkaanslagen en diverse lampen op latten van 3.5 meter. Ook hier werd illegaal energie afgetapt. Aan de Haya van Somerenlaan werden in een appartement 157 hennepplanten en 18 assimilatielampen aangetroffen. Ook daar werd illegaal stroom afgetapt.

Amstelveen en politie voeren regelmatig adressenonderzoek uit als gegevens niet blijken te kloppen. In dat kader werd een bezoek gebracht aan een woning aan de Asserring. Hier woonde een persoon die volgens de gemeente niet geregistreerd stond. In de woning werd 7,3 kilo hennep aangetroffen. De persoon is aangehouden.