• Wethouder Marijn van Ballegooijen (rechts) en Rémy de Haan (bewoner Zonnehuis Juliana)

    Zonnehuis Amstelveen

Duofiets en aquarium voor bewoners Zonnehuis

AMSTELVEEN Wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg en Welzijn) heeft op 4 oktober samen met Zonnehuis-bewoner Rémy de Haan, de eerste rit gemaakt op een duofiets. Deze duofiets was aangeschaft met een donatie van de Edwin van de Sar Foundation. Ook werd het moment aangegrepen om het prachtige aquarium, onlangs geschonken door Loogman Carwash, te onthullen in de activiteitenzaal van Zonnehuis Amstelveen.

Wethouder Van Ballegooijen: ¨Het is heel mooi om te zien dat Zonnehuisgroep Amstelland, vrijwilligers, naasten, de Foundation en het bedrijfsleven samenwerken om het leven van ouderen in de samenleving prettig en goed te houden." Ton van 't Veer, regiomanager bij de Zonnehuisgroep, beaamde dit: "Onze bewoners genieten enorm van dit soort extra's. Daarom zoeken we zo graag de samenwerking met andere organisaties. Er kan wat ons betreft heel veel als het bewoners ten goede komt. Dit soort initiatieven zijn dan ook altijd meer dan welkom."

De duofiets is speciaal voor mensen met een beperking en heeft ook trapondersteuning. Met de duofiets kunnen bewoners die niet meer zelfstandig kunnen fietsen samen met een vrijwilliger of naaste leuke tochtjes maken.