• Gemeente Amstelveen

EnergieOntbijt over energie opwekken in jaren ´30 wijk

AMSTELVEEN Het zesde door Duurzaam Amstelveen georganiseerde EnergieOntbijt vindt op woensdagochtend 31 januari plaats in de Stadsdorpskamer aan de Heemraadschapslaan 100. Het thema is energie opwekken en opslaan in Elsrijk.

Vanaf 8.30 uur zijn bewoners en ondernemers uit Elsrijk en andere geïnteresseerde Amstelveners welkom. Samen met adviseurs gaan zij het gesprek aan en wisselen tips uit hoe zij het verduurzamen van hun woning kunnen realiseren. Het ontbijt duurt tot 11.30 uur.

"Dit EnergieOntbijt gaat over energie opwekken en opslaan in een jaren '30 wijk,¨ licht wethouder Peter Bot (Duurzaamheid) toe. ¨Zijn huizen met beschermd dorpsgezicht ook geschikt en kan op een dak van een huurwoning ook energie worden opgeslagen? Energie opwekken is ook onderdeel van het projectplan Duurzaam Elsrijk, één van de winnaars van het Beste idee van Amstelveen."

Volgens Hans van Steenvoorden, voorzitter van Stadsdorp Elsijk blijkt uit een de wijkenquête van Elsrijk blijkt dat buurtbewoners niet alleen geïnteresseerd zijn in maar zich ook willen inzetten voor duurzaamheid. ¨Daarom verwelkom ik graag de organisatie van het energieontbijt die dit organiseert in opdracht van de gemeente Amstelveen." Meer informatie over Stadsdorp Elsrijk en het projectplan Duurzaam Elsrijk is te vinden op www.stadsdorpelsrijk.nl.

Tijdens het EnergieOntbijt vertellen verschillende gastsprekers en (ervarings)deskundigen, zoals een leverancier van zonnedakpanelen, wat er precies mogelijk is in woningen op het gebied van duurzaamheid. Ook komt aan bod wat de successen en knelpunten zijn bij het verduurzamen van een woning en de omgeving. Energieadviseurs en ambtenaren bespreken samen met de deelnemers alle brandende vragen en ervaringen.

AANMELDEN Wie ook mee wil ontbijten en deel wil nemen aan het gesprek, moet zich vooraf aanmelden bij Jacqueline Quarles van Ufford, de coördinator van het EnergieOntbijt via jrvquarles@gmail.com. Het aantal plaatsen is beperkt.