• Dirk Scheele.

    ANP Foto

Kinderprogramma Jazz in het Dorp met Dirk Scheele

AMSTELVEEN Kinderpopheld Dirk Scheele opent op zondagmiddag 1 september het jaarlijkse festival Jazz in het Dorp met een zomerpopconcert. Zijn optreden is onderdeel van het speciale kinderprogramma tijdens het jazz-festival in het Oude Dorp. Het festival biedt ook een de jongste bezoekers een gevarieerd programma. Ze kunnen genieten van swingende jazz voor kinderen door MrLuca, of zich uitleven in de Rabo KidsCorner.

Dirk Scheele treedt al 25 jaar op voor volle zalen. Op 1 september opent hij om 14.00 uur het festival met een gratis concert op het Dorpsplein. Hij neemt het publiek mee op reis met zijn leukste zomerliedjes zoals: ´Hoge bergen verre landen´, ´Vroem vroem´, ´Een zonnebril´ en ´Springen als een dolfijn´ en natuurlijk speelt hij ook verzoeknummers!

MrLuca brengt jazz voor kinderen met gekke, spannende of vrolijke teksten over de belevenissen van Luca. MrLuca geeft  twee swingende voorstellingen (van 15.30 tot 16.30 uur en van 17.30 tot 18.30 uur) op het kinderpodium in de Rabo KidsCorner achter de kerk op het Dorpsplein.

In die KidsCorner kunnen de jonge festivalgangers zich de hele dag naar hartenlust uitleven. Ze kunnen springen op het springkussen, zich laten schminken, op de foto gaan met de mascotte PinPin of genieten van een suikerspin. Rabobank Amstel en Vecht is ook dit jaar hoofdsponsor van het kinderprogramma. "In de Rabo KidsCorner staan prachtige activiteiten gepland, we hopen dat veel kinderen er een bezoekje brengen en wij hierdoor op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan hun muzikale ontwikkeling," aldus Ugur Pekdemir, directievoorzitter Rabobank Amstel en Vecht.

Jazz in het Dorp begint op 1 september om 14.00 uur en wordt geopend met het concert van Dirk Scheele op het Dorpsplein. De Rabo KidsCorner is geopend van 15:00 tot 18:30 uur. De optredens van Dirk en MrLuca zijn gratis te bezoeken, voor de activiteiten in de KidsCorner kunnen kinderen een strippenkaart kopen voor 2 muntjes.

Naast het kinderprogramma kunnen kinderen natuurlijk ook samen met hun (groot)ouders genieten van de vele artiesten die de hele dag optreden op 11 verschillende podia in het Oude Dorp.

Voor meer informatie: www.jazzinhetdorp.nl.