• Naomi Heidinga

Optochten op St. Maarten in diverse wijken Amstelveen

AMSTELVEEN In diverse wijken in Amstelveen vinden maandag 11 november weer Sint Maarten-activiteiten plaats.

Zo organiseert de bewonerscommissie Rond de Vijverlaan weer de jaarlijkse optocht waarbij kinderen met verlichte lampionnetjesachter de drumband aanlopen. Deelnemers kunnen zich vanaf om 18.45 uur verzamelen op het Vijverplein en het vertrek vindt plaats om 19.00 uur. De route gaat door de wijk naar het Pluspunt. Bij aankomst daar (rond 20.00 uur) krijgen de kinderen warme chocolademelk en een klein cadeautje.

Er vindt ook weer een optocht plaats in de wijk Keizer Karelpark. Kinderen kunnen om 16.15 uur verzamelen bij de ingang van de Buurtkamer/MOC aan Lindenlaan 75. Er staat warme chocolademelk klaar. De optocht begint om 16.30 uur. Aansluitend gaan ouders en kinderen in groepjes langs de deuren.

Ook in Waardhuizen/Midddenhoven wordt een optocht gehouden. Die begint op 11 november om 18.30 uur bij De Meent aan Orion 3.

In Westwijk vindt de St. Maarten-optocht op 11 november plaats van 17.30 tot 18.30 uur. Startpunt is het Westwijkplein. De route loopt naar Dignahof waar chocolademelk klaar staat. Eindpunt is het Westwijkplein waar Albert Heijn snoepjes uitdeelt.