• René de Leeuw

Extra tramlijn op traject tussen Binnenhof en Station Zuid

AMSTELVEEN Het Gemeentelijk Vervoerbedrijf (GVB) zet vanaf komende maandag een extra tramlijn in ter ondersteuning van lijn 5. De nieuwe lijn 6 zal rijden op het traject tussen halte Amstelveen Binnenhof en halte Station Zuid en wordt alleen in de ochtend- en middagspits ingezet.

Het GVB verhoogt tussen 7.00 en 9.30 uur en 15.30 en 18.00 uur de frequentie op dit traject omdat uit metingen is gebleken dat het op die momenten erg druk is in tramlijn 5. 

ZESTIEN Lijn 5 reed voorheen twaalf keer per uur in de spits. In de nieuwe dienstregeling zal lijn 5 tijdens de spits acht keer per uur zijn oorspronkelijke route rijden, van halte Amstelveen Binnenhof naar de halte Van Hallstraat in Westerpark. De nieuwe tramlijn 6 gaat ook acht keer per uur rijden en pendelt heen en weer tussen Station Zuid en Amstelveen Binnenhof. Samen zullen lijn 5 en 6 dus in de spits zestien keer per uur rijden tussen Station Zuid en Amstelveen Binnenhof. 

Sinds 3 maart wordt er gewerkt aan het ombouwen van de Amstelveenlijn tot een hoogwaardige tramverbinding. Om Amstelveen tijdens de ombouwfase te voorzien van openbaar vervoer rijden tijdelijk buslijn 55 en lijn 5. Hier wordt nu ook lijn 6 aan toegevoegd tot de werkzaamheden klaar zijn, met uitzondering van de komende zomervakantie. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind 2020 klaar.