• Gemeente Amstelveen

Fietsexcursies langs projecten Amstelveenlijn en A9

AMSTELVEEN Na het enorme succes in afgelopen jaren houdt de gemeente in het voorjaar en in de zomer wederom fietsexcursies langs de grote bouwprojecten in Amstelveen. Vorig jaar waren er alleen excursies langs de op stapel staande werkzaamheden op en rond de  A9, dit jaar komen daar ook excursies langs het bouwterrein van de Amstelveenlijn bij.

Bij de A9-excursies fietsen deelnemers onder begeleiding van de projectleider langs de punten waar tijdens of na de verbreding van de rijksweg het één en ander gaat veranderen. Zo fietsen zij onder andere door het Oude Dorp, langs het Keizer Karel College, het Meanderpark en het Bovenlandpad.

Bij de Amstelveenlijn-excursies krijgen geïnteresseerden te zien waar op dat moment gewerkt wordt. Medewerkers van VITAL, de hoofdaannemer van het project, geven een toelichting op de ombouw van de sneltram en de aanleg van de verdiepte kruispunten.

De A9 fietsexcursies zijn op vrijdag 3 mei, zaterdag 15 juni* en vrijdag 9 augustus. De excursies langs de Amstelveenlijn worden gehouden op vrijdag 19 april, vrijdag 17 mei, zaterdag 15 juni, vrijdag 12 juli, vrijdag 16 augustus en vrijdag 13 september.


Het programma va de excursies begint bij Amstelveen InZicht aan het Stadsplein met een uitleg van betreffend project van 14.00 tot 14.30 uur. Daarna volgt van 14.30 tot 16.30 uur de fietsexcursie. Om 16.30 uur is de centrale afsluiting bij Amstelveen InZicht.

*De fietsexcursie A9 op zaterdag 15 juni begint om 13.00 uur en duurt tot 15.30 uur. 

Deelnemers moet hun fiets meenemen. De excursie duurt zo'n anderhalf uur duurt en er moet behoorlijk doorgefietst worden om alle punten aan te doen. Deelnemers moeten daarom over een gemiddelde tot goede conditie beschikken.

Aanmelden kan via: inzicht@amstelveen.nl of door langs te komen bij Amstelveen InZicht (het Belevingscentrum van de gemeente Amstelveen, Rijkswaterstaat, Vervoerregio Amsterdam en Metro en Tram) op de tweede etage van de Bibliotheek aan Stadsplein 103.

Voor meer informatie https://amstelveeninzicht.nl/