• Facebook Landelijke Eenheid Noordwest
  • Facebook Landelijke Eenheid Noordwest
  • Facebook Landelijke Eenheid Noordwest

Fikse bekeuring voor studenten in dure bolides

AMSTELVEEN De agenten van de Landelijke Eenheid Noordwest hebben eerder deze week een aantal bekeuringen uitgeschreven voor het onjuist gebruiken van de handelaarskentekenplaat. De kentekenplaten werden gebruikt voor bijzonder exclusieve auto's, waaronder een Ferrari.

'Gisteren zagen wij op de A9, bij de Shell ter hoogte van Amstelveen, peperdure sportauto's staan', zo schrijven de agenten op de Facebook-pagina van de eenheid. 'Toen wij de afslag naar het pompeiland opreden, hoorden wij al het motorgebrul van de bolides. Een deel van de auto's bleken te zijn van het kaliber Ferrari, Aston Martin, Porsche, Lamborghini en Mercedes. De auto's stonden hinderlijk in de weg en veroorzaakten geluidsoverlast.' 

IN GESPREK De politie ging in gesprek met de bestuurders, en die bleken studenten van een businessschool in Driebergen, onderweg naar een circuit-uitje in Zandvoort. Eén bestuurder was onderweg naar Amsterdam om de dure bolide te verkopen. De vier bestuurders ontvingen een bekeuring van 380 euro voor het onjuist gebruiken van de handelaarskentekenplaat.

Eén Belgische (handel)kentekenplaat werd in beslag genomen. Zijn auto mocht niet meer verder rijden en werd afgevoerd met een auto-ambulance.

VERKOCHT 'Later die dag deden wij een schouw bij het Circuitpark in Zandvoort. En jawel, de auto die verkocht moest worden, stond netjes opgelijnd tussen de andere wagens.'