• Giel Eijt

Openluchtbioscoop in bos met ´Into the Wild' en ´Captain Fantastic´

AMSTELVEEN De films ´Into the Wild´ en ´Captain Fantastic´ zijn op respectievelijk vrijdag 6 en zaterdag 7 september gratis te zien in de openlucht in het Amsterdamse Bos bij het Bostheater. Dat gebeurt in het kader van het Forest Filmfestival. De openluchtbioscoop is een initiatief van filmplatform Cinetree en het Amsterdamse Bostheater. Elke film wordt ingeleid door een filmexpert van Cinetree en het filmfestival wordt mede mogelijk gemaakt door Grolsch.

Het Forest Filmfestival is een vervolg van de succesvolle filmavonden die Cinetree eerder organiseerde in samenwerking met onder andere het Amsterdam Museum en de Hermitage. De programmering is ook nu weer in handen van Cinetree en bestaat uit twee titels die volgens de organisatie goed passen bij de setting in het Amsterdamse Bos.

"Er is niets leukers dan films kijken op bijzondere plekken. Zeker als de film aansluit bij de omgeving, dan ontstaat er iets magisch. Voor het Forest Filmfestival kozen we twee van onze favorieten; ´Into the Wild´ en ´Captain Fantastic´. Beide films gaan over de zoektocht naar geluk, ver weg van de drukte van onze moderne beschaving. Tel daar de sterrenhemel en het Amsterdamse Bos bij op en magie is gegarandeerd," aldus Hanna Verboom, oprichtster van Cinetree.
Op vrijdag 6 september kunnen liefhebbers kijken naar ´Into the Wild´, de door Sean Penn geregisseerde verfilming van het gelijknamige boek van Jon Krakauer. Deze bekroonde film vertelt het verhaal van Chris, een jonge student die zijn geluk wil vinden ver weg van de materiële wereld. Met prachtige muziek van Eddie Vedder (Pearl Jam) en de indrukwekkende beelden van de wildernis in Alaska, is dit volgens Cinetree de perfecte openingsfilm van het Forest Filmfestival.

Zaterdag 7 september staat Captain Fantastic op het programma. In deze voor een Oscar-genomineerde filmhit besluiten Ben en Leslie Cash zich terug te trekken in de diepe bossen van de Pacific Northwest om hun zes kinderen op geheel eigen wijze, ver van de beschaving, op te voeden. 

GRATIS TOEGANG Dankzij de samenwerking tussen Grolsch en Cinetree kan iedereen tijdens het festival gratis de films kijken. Voor wie niet in het gras wil liggen, is er de mogelijkheid om tot 24 uur voorafgaand aan de filmavond online een strandstoel te reserveren. Daar kun je ook alvast een volle picknickmand met lekkernijen bij bestellen.

Elke avond wordt afgetrapt met de vertoning van een portret uit de korte docuserie 'Karakters', een eigen productie van Cinetree in samenwerking met Grolsch.

Het programma begint op beide avonden om 20.00 uur (theater open vanaf 19.00 uur). Om 20.30 uur verzorgt een filmexpert een introductie en om 21:00 uur begint de film.

Het Amsterdamse Bostheater is gevestigd aan Duizendmeterweg 7 in Amstelveen. Voor meer informatie: www.cinetree.nl/forest