• Scène uit ‘The Unorthodox’, de openingsfilm van het Seret Film Festival.

    Yaron Sherf

Seret Film Festival voor vijfde keer in Cinema Amstelveen

AMSTELVEEN De vijfde editie van het Seret Film Festival Amsterdam vindt van maandag 28 oktober tot en met zondag 3 november plaats in Cinema Amstelveen. Daar worden dan zes dagen lang Israëlisch films vertoond in de originele versie, Hebreeuws gesproken met Engelse ondertiteling. Bij alle films betreft het de Nederlandse première. 

Het festival begint maandag 28 oktober om 19.30 uur met vertoning van de 'The Unorthodox' van Eliran Malka (Hebreeuws gesproken met Engelse ondertiteling). Het is een dramatisch underdogverhaal vol grappige momenten over de oprichting van de Shas Party in Jeruzalem in de vroege jaren tachtig. Ter gelegenheid van de opening van het festival  is er ook een receptie.

Op dinsdag 29 oktober volgt om 15.00 uur de film 'Laces' van Jacob Goldwasser.


Op Woensdag 30 oktober staan om 19.30 uur 'Noble Savage' en de korte film 'Amori' op het programma. Direct na de film is er een nagesprek met de scriptschrijver en regisseur Ilay Rahan.

Op donderdag 31 oktober worden 'Good Morning Son' en de korte film 'Amori' vertoond. Aanvang 19.30 uur. Ook na deze film is er een nagesprek met scriptschrijver en regisseur Ilay Rahan.

Op zaterdag 2 november volgt om 19.30 uur 'The Other Story' van Avi Nesher.

Het festival wordt op zondag 3 november afgesloten met 'Laces' van Jacob Goldwasser. Aanvang 19.30 uur. 

Voor meer informatie: www.cinemaamstelveen.nl