• Eigen foto
  • Eigen foto
  • Eigen foto

Fioni en Yannick willen naar WK Taekwondo in Nieuw-Zeeland

AMSTELVEEN Wie helpt Fioni en Yannick en hun teamgenoten van Team Nederland Special Needs Taekwondo naar het WK in Nieuw-Zeeland? De leden van het team zijn een crowdfunding-campagne begonnen om 10.000 euro op te halen voor hun grote droom. Inmiddels is al bijna een kwart van het benodigde bedrag binnen.

Fioni en Yannick wonen in Amstelveen. En naast plaats waar ze wonen, delen ze nog iets: de droom om naar het WK Taekwondo te gaan. In oktober vinden in Nieuw-Zeeland de World-games Special Needs Taekwondo plaats, en daar willen zij en de andere leden van hun team, Team Nederland Special Needs Taekwondo, heel graag heen.

EERSTE VERRE REIS Daarom is het team een crowdfunding-campagne begonnen, met als doel genoeg geld op te halen om in oktober naar de andere kant van de wereld af te kunnen reizen. "Voor veel van deze deelnemers is dit hun eerste en mogelijk ook gelijk hun laatste verre reis", aldus David Chung, oprichter van de Stichting Special Needs Nederland. "Diverse deelnemers zijn nooit op reis geweest en hoe mooi is dat om te zien dat sport dit ook mogelijk maakt? Los van het feit dat er onderling ook hechte vriendschappen uit ontstaan."

Chung hoopt dat heel veel mensen het initiatief willen steunen. "Wij willen deze deelnemers heel graag helpen om deze droom uit te laten komen en hebben al diverse fondsen en voorzieningen aangesproken om dit mede mogelijk te maken. Uw steun (klein of groot) kan echter echt het grote verschil maken voor deze mensen."

BEDRIJVEN Wie wil doneren, kan dat hier doen, of bovenstaande QR-code (klik naar rechts in de afbeeldingen) scannen. Ook bedrijven die zich in willen zetten zijn welkom, meer informatie over de mogelijkheden hiervoor is verkrijgbaar via info@stichtingspecialneeds.nl.