• Archief

Gemeente: bijeenkomst voor omwonenden schietincident

AMSTELVEEN De gemeente Amstelveen houdt dinsdag 19 maart vanaf 19.00 uur een openbare bijeenkomst in wijkcentrum Westend naar aanleiding van de schietpartij aan de Grote Wielen. Tijdens de bijeenkomst geven de burgemeester en de politie een toelichting en beantwoorden zij vragen.

Aan de Grote Wielen in Amstelveen vond zaterdag rond 12.00 uur een schietpartij plaats. Hierbij raakten twee personen gewond: een man van 55 en zijn 17-jarige dochter. Het incident leidde tot veel bezorgdheid bij buurtbewoners, en daarom houdt de gemeente dinsdag een informatiebijeenkomst. 

DIRECT OMWONENDEN Deze vindt plaats in wijkcentrum Westend aan het Westwijkplein 3 in Amstelveen. De openbare bijeenkomst is met name bedoeld voor de direct omwonenden. Zij ontvangen hiervoor vandaag een uitnodiging. Tijdens de bijeenkomst geven de burgemeester en de politie een toelichting en beantwoorden zij vragen.

'Uit informatie van de politie blijkt dat de man een bekende is van de politie', zo laat de gemeente weten. 'Naar aanleiding van het schietincident en de specifieke omstandigheden wordt vandaag in overleg met politie en het OM een gebiedsverbod voorbereid voor de man. Dit verbod geldt voor een periode van 3 maanden. Met dit verbod wil de gemeente herhaling voorkomen.'