• Wethouder Herbert Raat samen met bewoner Walter Vervenne en enkele handhavers van de gemeente bij Groenhof.

    Gemeente Amstelveen

Gemeente houdt vinger aan pols bij bouwactiviteiten Groenhof

AMSTELVEEN Wethouder Herbert Raat (Handhaving) heeft vrijdag samen met gemeentelijke handhavers nogmaals een bezoek aan winkelcentrum Groenhof. Eerder trokken bewoners aan de bel over de rommel die aannemers achterlieten rondom het winkelcentrum.

Voormalig raadslid Walter Vervenne is een van de betrokken bewoners van Groenhof: "Goed om te merken dat de gemeente de signalen van de buurt serieus neemt. Overlast bij een verbouwing valt natuurlijk niet te voorkomen, maar dat betekent natuurlijk niet dat je alles zo maar kunt laten slingeren. Het ziet er nu een stuk beter uit en gezamenlijk gaan we zorgen dat dat zo blijft. Binnenkort hebben we overleg met medewerkers van de gemeente over het vernieuwen van het groen rond de flat. "

Wethouder Raat: "Er wordt natuurlijk nog volop gewerkt door de aannemers, maar ik ben blij te kunnen constateren dat er al flinke stappen zijn gezet. Er zijn weer meer parkeerplaatsen beschikbaar en de hoeveelheid rommel is aanzienlijk minder. Ik ben ook erg tevreden over de inzet van onze handhavers."

De gemeente kondigt aan de bouwactiviteiten in Groenhof ook de komende tijd nauwlettend in de gaten te houden. Dat geldt ook voor andere bouwactiviteiten waar Amstelveen mee te maken krijgt. Denk bijvoorbeeld aan de ombouw van de Amstelveenlijn, de verbreding en verdieping van de A9, de vernieuwing van het Keizer Karelplein of de bouw van de Bankrastoren. Dat zal de nodige overlast gaan geven. Door goede afspraken te maken met de aannemers wil de wethouder Raat dit zoveel mogelijk voorkomen. Wie in zijn of haar buurt toch tegen onnodige rommel aanloopt, kanhem hierover informeren via h.raat@amstelveen.nl.