• Wethouder Jeroen Brandes en burgemeester Bas Eenhoorn bekijken de nieuwe website.

    Gemeente Amstelveen

Gemeente lanceert nieuwe website

AMSTELVEEN De gemeente heeft maandag haar nieuwe website gelanceerd. Uitgangspunten voor de nieuwe website waren voor de gemeente dat die ´gebruiksvriendelijk´, ´overzichtelijk´ en ´eigentijds´ moest zijn. De bedoeling is dat inwoners en ondernemers beter, sneller en makkelijker de informatie vinden die ze nodig hebben.

De voorbereidingen voor de website hebben meer tijd gevergd dan vooraf werd verwacht. Er is het afgelopen jaar hard gewerkt aan het bouwen en inrichten van de nieuwe website. De nieuwe site is volgens de gemeente veel compacter en daardoor overzichtelijker. Daarbij is de site zo ingericht dat de meest gezochte producten en diensten via icoontjes op de homepage snel en eenvoudig te vinden zijn en in de toekomst voor een groot deel online geregeld kunnen worden. Ook heeft de nieuwe website een betere zoekfunctie en is de site te gebruiken op alle mobiele apparaten, omdat het ontwerp zich aanpast aan verschillende schermgroottes.

Bij de opzet van de nieuwe website heeft de gemeente inwoners en ondernemers betrokken. Ze hebben meegedacht over hoe de gemeente de website het beste kon inrichten en vormgeven. Dat heeft volgens de gemeente waardevolle input opgeleverd. Zij blijft werken aan de verdere ontwikkeling en het actueel houden van de website.

Wethouder Jeroen Brandes (ICT) wijst erop dat de website niet alleen het belangrijkste communicatiekanaal van de gemeente is, maar ook een platform waar inwoners in de toekomst steeds meer zaken digitaal kunnen afhandelen. ,,We leven in een tijd waarin inwoners en ondernemers in toenemende mate zaken digitaal willen regelen,´´ stelt hij.