• Naomi Heidinga
  • Wethouder Herbert Raat neemt het door Edgar Jansen gemaakte portret in ontvangst.

    Eigen foto

Gezellige drukte op kunstmarkt in Oude Dorp

AMSTELVEEN Het Oude Dorp was zondagmiddag het toneel van de jaarlijkse amateurkunstmarkt. Getalenteerde lokale amateurkunstenaars lieten daar hun werk zien. Vooral de kleinere voorwerpen, zoals sieraden en kleine schilderijtjes, aquarellen en etsen, vonden gretig aftrek. Maar ook voor grotere kunstwerken hadden kopers belangstelling. Op de markt, die georganiseerd was door SAKB Kunstlokaal, konden bezoekers bij veertig kramen uiteenlopende vormen van kunst bewonderen, zoals schilderwerk, beeldhouwwerken, fotografie, keramiek, tekeningen en mozaïek. Verder gaf SAKB Kunstlokaal demonstraties en informatie over de creatieve cursussen voor zowel volwassenen als kinderen.

Wethouder Herbert Raat (Cultuur) opende de markt om 12.00 uur. 'Amstelveen zal de komende tijd merken dat de gemeente de aandacht voor kunst en cultuur naar een hoger plan brengt', beloofde hij. Daarna bood Hans Jansen hem zijn portret aan, getekend door Edgar Jansen, docent aan SAKB Kunstlokaal. 

Bezoekers van de kunstmarkt konden ook aan een loterij meedoen. Ze hoefden  alleen maar hune naam en telefoonnummer op een papiertje te schrijven en in een doos te doen. Aan het eind van de middag vond de trekking plaats. De prijzen gingen naar Els van der Meulen, Lies Rip en Kees de Raaff. Zij mogen een gratis workshop volgen tijdens de zomerworkshopweek van 22 tot en met 30 juni bij SAKB Kunstlokaal.

De markt werd muzikaal opgeluisterd door accordeonist Jean, die met zijn outfit van Bretonse schipper en zijn vrolijke deuntjes bijdroeg aan de goede sfeer.