• GroenLinks Amstelveen

GroenLinks presenteert kandidatenlijst

AMSTELVEEN GroenLinks Amstelveen heeft de concept-kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 gepresenteerd. De lijst biedt volgens de partij een mix van ervaring en talentvolle nieuwkomers. Lijsttrekker is Martin Kortekaas, hij is ook nu al fractievoorzitter van GroenLinks in de gemeenteraad.

GroenLinks heeft nu vier zetels in de gemeenteraad. Op de tweede plek van de concept-lijst staat een ander vertrouwd gezicht, Stieneke Kruijer. Zij heeft als Kortekaas ruime ervaring in de Amstelveense gemeentepolitiek. De volgende plekken op de lijst worden bezet door nieuw en veelbelovend politiek talent. Op nummer drie staat Cheimaa Aouni, helemaal nieuw met een frisse blik in de Amstelveense gemeentepolitiek. Op vier staat de geboren en getogen Amstelveense Ilika Polderman. Ze is jong maar heeft al ervaring als burgerraadslid.

Met z'n 21 jaar is de jongste op de lijst student Lennart de Looze, op plek 5. Na Lennart volgt een bekend gezicht in Amstelveen op nummer 6, huidig raadslid Gert-Jan Slump. Hij kwam tussentijds in de gemeenteraad na het vertrek van voormalig fractievoorzitter Axel Boomgaars.

Op de zeven plek staat burgerraadslid Joachim van der Steen. Plek nummer 8 wordt ingevuld door een nieuw gezicht, Brenda de Kort, zij is ook de campagneleider van GroenLinks voor de gemeenteraadsverkiezingen. Op 9 staat Leendert van de Merbel, hij is eerder raadslid in Moerdijk geweest. Burgerraadslid Jan Vink sluit de top 10 van de GroenLinks lijst.

Aankomend voorzitter van GroenLinks Amstelveen, Karel Vlieger staat op nummer 11 en Anuska Bruijninckx is op nummer 12 een jonge en enthousiaste nieuwkomer.

GroenLinks heeft de lijst onder meer aangevuld met alle oud-fractievoorzitters, tot 25 in totaal. Huidig raadslid Tessa van Wijnen staat op een onverkiesbare 22ste plaats.

Op 26 november stelt de Algemene Ledenvergadering de definitieve kandidatenlijst vast.

Volgens beoogd lijsttrekker Martin Kortekaas gaat GroenLinks met deze lijst vol vertrouwen de campagne in. ´We bieden we een duidelijk alternatief in de Amstelveense politiek. GroenLinks staat voor eerlijk delen en een schone leefomgeving.'