• Gemeente Amstelveen

Herinrichting plein Uilenstede gekozen als ´Beste idee van Amstelveen´

AMSTELVEEN Het idee voor herinrichting van het centraal plein in Uilenstede is als ´Beste idee van Amstelveen´ uit de bus is gekomen. Dat heeft een jury, onder leiding van wethouder Jeroen Brandes, maandag bekendgemaakt.

De uitslag is voor 50 procent bepaald door de stemronde van het publiek en voor de andere 50 procent door de vakjury. De wedstrijd vormt een onderdeel van het initietief ´Mensen maken Amstelveen´. De bedoeling daarvan is te laten zien dat inwoners van Amstelveen om elkaar geven en niet alleen naast elkaar leven, maar ook met elkaar.

,,Er zijn ruim veertig hele goede initiatieven ingediend voor de wedstrijd Het beste idee van Amstelveen,´´ vertelt wethouder Jeroen Brandes. ,,Uit deze inzendingen zijn er tien geselecteerd waar op gestemd kon worden en waar de jury een oordeel over kon vormen. De vakjury zat grotendeels op één lijn met de publieksjury. De winnaar gooide bij beide jury's hoge ogen. Ook over de overige plaatsen was weinig verschil van mening. En omdat het zulke goede ideeën zijn, gaan we alle tien geslecteerde initiatieven honoreren."

Het idee 'Herinrichting centraal plein Campus Uilenstede' is van de bewoners van de studentenwijk zelf. Ze willen dat het centrale plein een sociale ontmoetingsplek wordt en daarmee het hart van de campus Uilenstede gaat vormen. Op een gedeelde tweede plaats zijn geëindigd: het badje in het Urbanuspark in Bovenkerk, de buurtmoestuin in het Oude Dorp en een kindergraffiti-project in Randwijck.

In totaal brachten bijna 1000 inwoners van Amstelveen via de website mensenmakenamstelveen.nl een stem uit op één van de voorgeselecteerde ideeën/initiatieven. De gemeente Amstelveen had 60.000 euro beschikbaar gesteld voor inwoners van Amstelveen met goede sociale ideeën voor Amstelveen en Amstelveners. Per goed idee was maximaal 10.000 euro beschikbaar.