• De nieuwe locatie aan Stroombaan in het centrum van Amstelveen.

    HPE

HP Enterprise naar nieuwe locatie Amstelveen verhuisd

AMSTELVEEN De verhuizing van Hewlett Packard Enterprise van de voormalige locatie aan de Startbaan naar haar nieuwe kantoor aan Stroombaan 16 in Amstelveen is afgerond. Alle medewerkers van het Amerikaanse technologiebedrijf zijn sinds 17 mei werkzaam op de nieuwe werkplek.

"We zijn blij dat de verhuizing nu helemaal rond is", aldus Michiel van Vlimmeren, managing director van HPE in Nederland. "Ons mooie nieuwe pand is helemaal volgens onze wensen ingericht en onderstreept het profiel van HPE. Bovendien bieden we onze medewerkers een leuke nieuwe werkplek in een levendige omgeving."

In 2015 vond de splitsing plaats van Hewlett Packard Enterprise (HPE) en HP Inc. Beide bedrijven opereren sindsdien afzonderlijk, maar tot vandaag deelden ze nog een kantoor. HP Inc. verhuist begin 2020 naar een nieuwe locatie.

De gemeente is al bezig met voorbereidingen om woningbouw op de locatie van Hewlett Packard (HP) aan de Startbaan mogelijk te maken. De plannen betreffen meerdere appartementengebouwen met in totaal 549 woningen, waarvan ruim 80 procent in het middeldure segment. In een ontwerp Startnotitie zijn in twee varianten woningbouwprogramma's uitgewerkt die na de inspraakperiode aan de gemeenteraad worden voorgelegd.